Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

Szeder@A38
2016.10.19. 16:07

Színes indie pop-rock, némi sanzonos beütéssel
Vendégek: Vitáris Iván és Maszkura

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával, amiről a Reggeli dal című szerzeményét több hazai rádió mellett már az MR2 Petőfi is játssza.
2016 nyarán Táncolj velem élet címmel Szeder új albummal jelentkezett.
A Táncolj velem élet! egy sodró hangulatú, lendületes boldogság dal,és egyben az új album címadója, igazi életigenlő sláger, ami nem meglepő Szedertől, hiszen már első albumán is tanúbizonyságot tett életvidámságáról, szókimondásáról. 
„A második album, bár sok mindenben követi az első lemez hangulatát, stílusát, én úgy érzem vagányabb, bátrabb lett, ami a nagyzenekaribb hangzásnak, és talán az elektromos gitárnak is köszönhető, amit most elég sok dalban használtam ellentétben az eddigi kizárólagos akusztikus gitáros kísérettel. Persze teljesen nem szakadtunk el attól az akusztikus világtól, amit tőlünk megszoktak, csak Fenyvesi Márton társ producerrel vittünk bele még egy nagy adag spirituszt, és így új távlatok nyíltak meg.
Én is sokkal merészebben nyúltam nem csak a zenéhez, de a szövegekhez is. A lemez minden sora belőlem fakad, valahogy egyre mélyebbről engedtem feltörni az érzéseket, amelyek aztán dalok formájában öltöttek testek. Nehéz időszakon vagyok túl, így sok a drámával teli, szomorú dal is, de remélem megnyugvást tudnak nyújtani másoknak is, ahogy nekem is segített kiénekelnem magamból.”
Az új Szeder lemez, tehát bizton állíthatjuk, hogy ez igazán színes, mélységekben és gondolatokban gazdag, a humort és az iróniát, sőt az öniróniát sem nélkülöző album. Egy sokkal érettebb nő képe rajzolódik ki, aki nem fél az intimitástól, tud és mer játszani, és belenézni abba a bizonyos tükörbe is ha kell.
A koncert műsor gerincét, a régi ismert és szeretett Szeder dalok mellett az új lemez anyaga adja.
Az új albumról a Táncolj velem élet és a Feri feneke című dalok percek alatt lettek a közönség kedvencei, több rádió is játssza őket, többek között a Petőfi Rádió is.

A zenekari felállás:
Szabó Dániel - dob
Gyányi Marcell - nagybőgő, basszusgitár
Szabó Árpád - hegedű
Szakonyi Milán - gitár, billentyűs hangszerek
Szarka Anita és Nagy Zsófia - vokál

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók

Kapcsolódó kiadványok

 
Szeder
 
Táncolj velem, élet!
Formátum: CD
Megjelenés időpontja: 2016-06-09
Tovább »