Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

Legszebb dalaink
2021.05.07. 12:49

A Korál a 40 éves fennállásának jubileumára egy különleges albummal készült. 

Ennek előhangja volt a 2018. évi hatalmas sikerű Aréna koncert, ami méltó megünneplése a hosszú, addigi pályafutásuknak, melynek során a Korál a klasszikussá vált felállásban játszott. E felállás tagjai a zenekarba érkezésük sorrendjében: az alapító Balázs Fecó, Fischer László, Dorozsmai Péter és Fekete Tibor "Samu". Hozzájuk jön még az örökös „ötödik tag” Horváth Attila, akinek szövegei, versei hiteles mondanivalót hordoznak.

A mostani lemezükön legszebb dalaikat készítették el új hangszerelésben, így a közönség ismert és kevésbé ikonikussá vált, de mégis ismerős dalokat hallhat újra. A nagyzenekari hangzás különös hangulatot, méltóságot kölcsönöz a már jól ismert szerzeményeknek. Az anyag hosszan és aprólékos munkával született meg, hiszen az új hangszereléshez mindent újra játszott a banda. Eközben a munka közben betegedett meg Fecó. A kórházból azt üzente először Péternek, aki akkor is gőzerővel dolgozott az anyagon a stúdióban, hogy "várjatok meg a keveréssel", aztán pedig azt, "fejezd be az életem lemezét". Azóta tudjuk, nem várhattuk meg, örökre elaludt.

De a dalok, amiket énekével, fantasztikus Hammond orgona és billentyűs virtuozitásával jellegzetessé tett, a dalok, amelyeket a zenekarral közösen együtt teljesítettek ki, komponáltak egésszé, megmaradnak. Azt a néhány dalt, amit már nem tudott Fecó befejezni, előtte tisztelegve, gyönyörűen énekelte fel Veres Mónika „Nika”, Heincz Gábor „Biga”, és Kontor Tamás.

Ebben az új feldolgozásban most minden összesűrűsödik: emlékek, hangulatok, mondanivalók, a lendület, a vágyak, a közös ritmus, és az a különös felhang és méltóság, amit a szimfonikus zenekar hozzáad a Korál hamisítatlan hangzásához.

Fogadják, fogadjátok szeretettel!

Bookmark and Share  

Kapcsolódó előadók

Kapcsolódó kiadványok

 
Balázs Fecó és a Korál
 
Legszebb dalaink
Formátum: DUPLA CD
Megjelenés időpontja: 2021-05-01
Tovább »