Számos neves magyar és külföldi produkció választotta már a Tom-Tom stúdiót. A nálunk dolgozó művészek között a magyar zenei élet széles skálája képviselteti magát!
Elérhetőségek

Tom-Tom Stúdió

Telefon:
+36 1 250 31 47

Fax:
+36 1 240 24 32

E-mail:
studio@tomtom.hu

Főbb hírek

Szilárd & Kasia Pietrzko
2021.11.03. 12:21

Megjelent Szilárd és Kaisa Pietrzko Piano Piano című EP-je!
A kiadvány a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával jöhetett létre. 

 

A Felczak-lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják be, hogy a lengyel és magyar nép barátsága a történelmi múltban gyökerező érzelmekből, gondolkodásmódból, közös értékrendből táplálkozik. Ez biztosítja, hogy az egész Európának is példaadó barátság a jövőben is éljen, és új tartalmakkal gazdagodjék.

Wacław Felczak (1916–1993), a Poznańi Egyetem történelem szakos hallgatója, az 1938/39-es tanévben ösztöndíjasként az Eötvös Collegium diákja volt.
1940 májusában a földalatti lengyel hadsereg katonájaként tért vissza Budapestre. 1942-től mint a Honi Hadsereg budapesti futárbázisának parancsnokhelyettese a londoni lengyel kormány és annak varsói honi képviselete közötti kapcsolattartást biztosította.
Katonai esküjéhez 1945 után is hű maradt: folytatta az ellenállást. 1949-ben letartóztatták és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, kiszabadulását részben az 1956-os magyar forradalomnak köszönhette.
1958-tól a krakkói Jagelló Egyetem Történeti Intézetének tanáraként több magyar témájú könyvet is írt (például: Magyarország története).

Szakmai felkészültségével, erkölcsi tartásával a diákság példaképévé vált.

Ő a névadója a Wacław Felczak Alapítványnak, melynek célja és feladata a magyar-lengyel barátság hagyományának nemzedékek közötti átörökítése, illetve a magyar és a lengyel nemzet közötti együttműködés társadalmi alapjainak szélesítése.
A Felczak-lemezek sorozat lengyel-magyar együttműködéssel, illetve tartalommal létrehozott albumokat ad közre hat műfajban (komolyzene – népzene; jazz – kortárs; világzene – könnyűzene). A lemezek a legegyetemesebb nyelven, zenében mutatják be, hogy a két nép barátsága a legelemibb ösztönökből, gondolkodásmódból, közös értékrendszerből táplálkozik évszázadok óta. Ez biztosítja, hogy a következő századokban is így legyen.

Bookmark and Share  

Kapcsolódó kiadványok

 
Szilárd & Kasia
 
Piano piano
Formátum: MAXI CD
Megjelenés időpontja:
Tovább »

Kapcsolódó galériák